Beverexpositie te leen

Vorig jaar  heeft de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, in samenwerking met museum Twintighoeven voor zijn Duitse zusterorganisatie Verrein Dübener Heide een Beverexpositie ingericht in het Naturhaus in Bad Düben (voormalig Oost Duitsland). 

De tentoonstelling is daar een groot succes geweest. Inmiddels heeft de Beverexpositie ook in een aantal bezoekerscentra in Nederland en België gestaan. De tentoonstelling betreft een foto-expositie, aangevuld met enkele attributen (opgezette Bever, originele Oost-Duitse transportkisten, sporen) en is uiterst mobiel; compleet met verplaatsbare panelen etc. Hij past overal en kan zo neergezet worden.

De foto's tonen o.a. de aankoop en het vervoer  van de eerste bevers naar Nederland (vanaf 1988), maar het grootste deel bestaat uit afbeeldingen van hedendaagse beversporen en de leefomstandigheden van bevers. De samenstellers van de tentoonstelling zouden het leuk vinden als de expositie in 2014 ook nog in andere infocentra, bezoekerscentra of instellingen getoond zou kunnen worden.

Er zijn, anders dan voor het vervoer,  geen kosten aan verbonden en de expositie wordt door onszelf compleet gebracht, ingericht en weer opgehaald.  Instellingen die geïnteresseerd zijn en in 2014 nog mogelijkheden voor deze interessante Beverexpositie in hun centrum hebben, kunnen contact opnemen via: museum@twintighoeven.nl.