Help onze vogels in de winter!!

De herfst is aangebroken en de meeste bomen hebben hun bladeren en zaden verloren. Het koude weer is in aantocht. In dit jaargetijde moeten de meeste tuinvogels veel moeite doen om hun dagelijkse kostje bij elkaar te scharrelen. Gelukkig zijn er steeds meer mensen die een handje willen helpen met het bijvoederen in de eigen tuin of op het balkon.

Momenteel is er in het Natuur Informatie Centrum/Twintighoeven van de Natuur- en Vogelwacht Biesbosch, in Polder de Biesbosch, een uitgebreid assortiment wintervoederingsartikelen te koop. Zo zijn er diverse soorten voederhuisjes en voederplanken, pindanetjes, vetbollen, zaadkorfjes et cetera, allemaal tegen een uiterst billijke prijs. Nieuw in het assortiment zijn pindakaashouders, vogelpindakaas met zaden, fruit of meelwormen, vogelvoedertaarten en vogelpizza’s, gemaakt van vet met diverse zaden en insecten.

En als u bij ons koopt, steunt u behalve de vogels natuurlijk ook de Natuur- en Vogelwacht.

Het Natuur Informatie Centrum is gevestigd in museum TwintigHoeven aan de Noorderelsweg 2 B, in boswachterij de Elzen. Het centrum geeft uitgebreide informatie over natuur, landschap en cultuurhistorie, toont een gratis te bezoeken expositie en is geopend op woensdagen van 10.00-16.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 12.30-16.00 uur, of buiten deze dagen en tijden op afspraak.

Natuur Informatie Centrum, Noorderelsweg 2B, Dordrecht, tel.: 078-6213921, na de Viersprong rechtsaf, de boerderij aan de linkerkant van de weg.