Help onze vogels in de winter!!

Het is weer najaar, de bomen hebben hun bladeren en zaden verloren en het koude weer is in aantocht. In dit jaargetijde moeten de meeste tuinvogels veel moeite doen om hun kostje bij elkaar te scharrelen. Gelukkig zijn er tegenwoordig steeds meer mensen die een handje willen helpen met het bijvoederen in de eigen tuin of op het balkon.

Momenteel is er in het Natuur Informatie Centrum/Twintighoeven van de Natuur- en Vogel-wacht Biesbosch, in Polder de Biesbosch, weer een uitgebreid assortiment wintervoede-ringsartikelen te koop. Zo zijn er diverse soorten voederhuisjes en voederplanken, pinda-netjes, vetbollen, zaadkorfjes et cetera, allemaal tegen een uiterst billijke prijs. Nieuw in het assortiment zijn pindakaashouders, vogelpindakaas met zaden, fruit of meelwormen, vogelvoedertaarten en vogelpizza’s gemaakt van vet met diverse zaden en insecten. 

En behalve dat u de vogels helpt, steunt u, door bij ons te kopen, natuurlijk ook de Natuur- en Vogelwacht.

Het Natuur Informatie Centrum is gevestigd in museum TwintigHoeven aan de Noorderelsweg 2 B, in boswachterij de Elzen. Het centrum geeft uitgebreide informatie over natuur, landschap en cultuurhistorie, toont een gratis te bezoeken expositie en is geopend op woensdagen van 10.00-16.00 uur en op zaterdagen en zondagen van 12.30-16.00 uur, of buiten deze dagen en tijden op afspraak.

Natuur Informatie Centrum, Noorderelsweg 2B, Dordrecht, tel.: 078-6213921, na de Viersprong rechtsaf, de boerderij aan de linkerkant van de weg.